Bijplussers

Ik heb al zonnepanelen op mijn eigen dak liggen, kan ik ook meedoen?

Ja! Je kan ook meedoen als je zelf al zonnepanelen op je eigen dak hebt liggen. Dat kan alleen als je zelf niet zoveel stroom opwekt dan dat je zelf gebruikt.

Zonnedelen kopen in één van onze zonneparken is dan een goede aanvulling.

De stroomopbrengst van je paneeldelen mag nooit meer zijn dat de stroom die je zelf gebruikt. Bijvoorbeeld, als je 3000 kWh per jaar gebruikt mag je met de paneeldelen niet meer dan 3000 kWh per jaar opwekken. Dus als je zelf al 2000 kWh per jaar opwekt mag je maar 1000 kWh opwekken met onze paneeldelen. Als één paneeldeel gemiddeld 68 kWh per jaar aan stroom opwekt kan je in dit voorbeeld dus maximaal 14 paneeldelen kopen.

Je kan alleen meedoen als je in het postcodegebied woont waar één van onze installaties stroom opwekt. Dit is een eis die de Belastingdienst stelt.

Je zal ook minimaal 15 jaar mee moeten doen. Je mag niet elk jaar van stroomleverancier wisselen om zo te profiteren van de zogenaamde korting die ze toezeggen.

Als je in die periode van 15 jaar verhuist buiten het postcodegebied waar je nu woont ben je verplicht om je paneeldelen te verkopen. Als het lukt, verkoop je de paneeldelen aan de nieuwe eigenaar van je woning. Wil die ze niet kopen dan kan DEZo helpen om ze te verkopen aan iemand anders in het postcodegebied. DEZo zal hier een soort marktplaats voor maken.

Wil je paneeldelen kopen?

Door het formulier hiernaast volledig in te vullen en in te sturen geef je aan dat je interesse hebt om paneeldelen te kopen. We nemen contact met je op als er paneeldelen in een zonnepark in jouw postcodegebied vrij komen.

In samenwerking met: