Huurders

Ik heb een huurwoning. Kan ik ook meedoen?

Ja! Je kan ook meedoen als je in een huurwoning woont. Dat kan alleen als je zelf kan kiezen waar je je stroom koopt. Als de stroom en gas in de huurprijs is opgenomen is het niet mogelijk om mee te doen.

DEZo geeft aan jouw stroomleverancier door hoeveel stroom je hebt opgewekt met de paneeldelen in het zonnepark. De stroomleverancier haalt de stroom die je in het zonnepark hebt opgewekt af van de stroom die bij jou thuis is geleverd. Zo hoef je dus minder te betalen aan de stroomleverancier.

Hoeveel paneeldelen je kan kopen hangt af van de hoeveelheid stroom die je per jaar gebruikt. Kijk op de jaarrekening van je stroomleverancier wat je de afgelopen jaren aan stroom hebt verbruikt.

Je zal ook minimaal 15 jaar mee moeten doen. Je mag niet elk jaar van stroomleverancier wisselen om zo te profiteren van de zogenaamde korting die ze toezeggen.

Als je in die periode van 15 jaar verhuist buiten het postcodegebied waar je nu woont ben je verplicht om je paneeldelen te verkopen. Als het lukt, verkoop je de paneeldelen aan de nieuwe eigenaar van je woning. Wil die ze niet kopen dan kan DEZo helpen om ze te verkopen aan iemand anders in het postcodegebied. DEZo zal hier een soort marktplaats voor maken.

Wil je paneeldelen kopen?

Door het formulier hiernaast volledig in te vullen en in te sturen geef je aan dat je interesse hebt om paneeldelen te kopen. We nemen contact met je op als er paneeldelen in een zonnepark in jouw postcodegebied vrij komen.

Controleer jouw postcode

 

In samenwerking met: