Ondernemers

Ik ben een ondernemer. Kan ik als ondernemer ook meedoen?

Ja! Als ondernemer kan je ook meedoen in onze collectieve zonneparken. De Belastingdienst stelt dat een ondernemer niet meer dan 20% van het totaal aantal paneeldelen van een collectief zonnepark in bezit mag hebben.

Je moet bedrijfslid worden van DEZo. De contributie voor bedrijfsleden is op dit moment €135,00.

Het werkadres (het adres op de energierekening) moet in het postcodegebied liggen waar het zonnepark stroom opwekt.

Als je overstapt naar de energieleverancier waar het zonnepark de stroom aanlevert ontvangt DEZo een jaarlijkse fee. Van deze fee worden het onderhoud betaald van het zonnepark. Als je bij een ander energieleverancier wilt blijven vragen we om een jaarlijkse vergoeding voor het onderhoud van het zonnepark. Voorwaarde van de Belastingdienst om recht te hebben op de korting op energiebelasting is dat je 15 jaar deelneemt in het zonnepark.

Als je in die periode van 15 jaar verhuist buiten het postcodegebied waar je nu woont ben je verplicht om je paneeldelen te verkopen. Als het lukt, verkoop je de paneeldelen aan de nieuwe eigenaar van je woning. Wil die ze niet kopen dan kan DEZo helpen om ze te verkopen aan iemand anders in het postcodegebied. DEZo zal hier een soort marktplaats voor maken.

Wil je paneeldelen kopen?

Door het formulier hiernaast volledig in te vullen en in te sturen geef je aan dat je interesse hebt om paneeldelen te kopen. We nemen contact met je op als er paneeldelen in een zonnepark in jouw postcodegebied vrij komen.

Controleer jouw postcode

 

In samenwerking met: