Ongeschikt

Kan ik ook meedoen als ik geen zonnepanelen op mijn eigen dak kan leggen?

Ja! Je kan ook meedoen als je in een huis zit waar het niet mogelijk is om zelf zonnepanelen te leggen. Bijvoorbeeld omdat er teveel schaduw is of omdat je naast hogere gebouwen woont. Zonnedelen kopen in één van onze zonneparken is dan een goed alternatief.

De stroomopbrengst van je paneeldelen mag nooit meer zijn dat de stroom die je zelf gebruikt. Bijvoorbeeld, als je 3000 kWh per jaar gebruikt mag je met de paneeldelen niet meer dan 3000 kWh per jaar opwekken. Als één paneeldeel gemiddeld 68 kWh per jaar aan stroom opwekt kan je in dit voorbeeld dus maximaal 44 paneeldelen kopen.

Je kan alleen meedoen als je in het postcodegebied woont waar één van onze installaties stroom opwekt. Dit is een eis die de Belastingdienst stelt.

Je zal ook minimaal 15 jaar mee moeten doen. Je mag niet elk jaar van stroomleverancier wisselen om zo te profiteren van de zogenaamde korting die ze toezeggen.

Als je in die periode van 15 jaar verhuist buiten het postcodegebied waar je nu woont ben je verplicht om je paneeldelen te verkopen. Als het lukt, verkoop je de paneeldelen aan de nieuwe eigenaar van je woning. Wil die ze niet kopen dan kan DEZo helpen om ze te verkopen aan iemand anders in het postcodegebied. DEZo zal hier een soort marktplaats voor maken.

Wil je paneeldelen kopen?

Door het formulier hiernaast volledig in te vullen en in te sturen geef je aan dat je interesse hebt om paneeldelen te kopen. We nemen contact met je op als er paneeldelen in een zonnepark in jouw postcodegebied vrij komen.

Controleer jouw postcode

 

In samenwerking met: